Linn aitab Paalalinna kooli palgad taastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kool
Paalalinna kool Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus otsustas taastada Paalalinna kooli palgafondi nii, et õpetajatel taastub koormusnormi tõstmisele eelnenud palgatase. Samuti otsustati hüvitada sügisel saamata jäänud töötasud.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul on õiglane, et õpetajad ei peaks tekkinud olukorras kannatama. «Leidsime, et kõige õigem on, kui õpetajatel taastub probleemide lahendamiseni ootuspärane palk,» lausus Kiviberg pärast tänast linnavalitsuse istungit.

Samas rõhutas linnapea, et praegune otsus ei muuda vajadust teha kooli töös ümberkorraldusi. «Teenistusliku järelevalve komisjon tegi muu hulgas kindlaks, et Paalalinna kool on elanud üle oma võimete. Riigi nõutavast enam pakutavad valikkursused ja rühmatunnid on paraku luksus ning uue õppeaasta eel tuleb koolil nende võrra kokku hoida. See omakorda võib tähendada muudatusi personali suuruses,» lisas linnapea.

Et muudatusi õppetöös ja isikkoosseisus saab ette võtta alles järgmise õppeaasta eel, eraldab linnavalitsus koolile palgafondist puudu oleva raha käesoleva aasta lõpuni. Uuel kalendriaastal kehtestatakse palgatingimused vastavalt riikliku toetusfondi suurusele.

Möödunud nädalal tegi linnavalitsus Paalalinna kooli direktorile hoiatuse selle eest, et ta ei täitnud töölepingu seadust ja määras palgad enne riikliku toetusfondi suuruse kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles