Teisipäeval algab kalastuskaartide müük tulevaks aastaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 1. detsembril kell 9 algab harrastuspüügi kalastuskaartide taotlemine järgmiseks hooajaks.

Harrastuspüügi kalastuskaarti saab taotleda nii elektroonselt kui ka keskkonnaameti kontorites kohapeal. «Kõige mugavam on kalastuskaarte taotleda, kätte saada ja kohustuslikke püügiandmeid esitada elektrooniliselt veebikeskkonnas www.pilet.ee, siis pole vaja kontoris järjekorras seista,» soovitas keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialist Jaanus Tuusti. Tema ütlemist mööda võib taotlusi esitada ka keskkonnaameti maakondlike büroodes.

Ladusaks taotlemiseks on kindlasti vajalik üle kontrollida oma kasutajaprofiilis olevad e-posti aadress ja telefoninumber, sest nende andmeteta süsteemist lube osta ei saa.

Varasemate aastatega võrreldes suuri muudatusi ei tule ning püügivõimalused ja tasud pole muutunud.

Uue püügivahendina on nimekirja lisandunud harrastajatele mõeldud lõkspüünis kadiska, mille täpsem kirjeldus tuuakse välja varsti jõustuvas kalapüügieeskirjas.

Kadiskapüügiks saab kalastuskaarte soetama hakata 2016. aasta 1. juulist ning lube antakse ligemale 50 järvele ning ühele isikule 24 tunniks ja ühe vahendiga korraga. Püügivõimaluse hind on 2 eurot.

1. juulist saab soetada jõevähi püügi lube. Saaremaal ja Hiiumaal müüakse 2016. aastal ühe inimese kohta kuni viis püügivahendit, kuid sedapuhku vaid üheks ööks. Mujal Eestis saab üks isik ühte piirkonda osta kaarte endiselt kuni kolmeks ööks.

Kalastuskaardi taotlemise kohta saab rohkem lugeda keskkonnaministeeriumi kodulehelt.

Vaata videot elektroonilise kalastuskaardi taotlemisest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles