Algas Eesti aasta sportlaste rahvahääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas Eesti aasta sportlase rahvahääletus.
Algas Eesti aasta sportlase rahvahääletus. Foto: eok.ee

Eesti olümpiakomitee avas oma kodulehel keskkonna, kus kõik spordisõbrad saavad osaleda Eesti 2015. aasta nais- ja meessportlase, võistkonna ning treeneri valimisel.

Spordiaasta edukamad selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordialaliitude häälte põhjal. Spordifännidele mõeldud hääletuskeskkond asub EOK kodulehel ja see on avatud 20. detsembri südaööni. Veebilehel saab teha valiku ja hääletada oma lemmikute poolt järgmistes kategooriates: aasta meessportlane, aasta naissportlane, aasta võistkond ja aasta treener.

Aasta sportlaste kandidaadid on:
aasta meessportlane 2015
aasta naissportlane 2015
aasta võistkond 2015
aasta treener 2015

Nominentide seas on nii mõnigi Viljandimaaga seotud sportlane. Nii näiteks on aasta meessportlase kandidaat jalgpallur Ragnar Klavan, aasta treeneriks on üles seatud praegu Soome naistemaadluse koondise peatreener ning eestlanna Epp Mäe juhendaja Ahto Raska. Parima võistkonna nonineeritude seas kuulub Kaspar Taimsoo Eesti meeste neljapaadi koosseisu ning Rauno Tamme oli meeste Eesti võrkpallikoondise liige Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril.

Spordiaasta laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea Kontserdimajas toimuval galaõhtul «Spordiaasta tähed 2015».

Eestis on aasta sportlasi valitud juba 80 aastat, esimeseks aasta sportlaseks valiti 1933. aastal kaugushüppaja Nikolai Küttis. Alates 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud: 1967. aastast valitakse eraldi Aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastal lisandus Aasta võistkond ning 1988. aastal Aasta treener.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli hinnangul oli lõppev spordiaasta põnev, pingeline ja ka saavutusterohke. Eesti sportlased on tänavu rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt võitnud 150 medalit, mis on rohkem kui kunagi varem. Seli sõnu kujuneb spordiaasta parimate valimine kujuneb kindlasti põnevaks ja pingeliseks. «Kutsun kõiki spordiaasta parimate valimisel kaasalööma,» esitas üleskutse ja kirjeldas spordiaasta parimate valimiste raames ka paberil peetavat võistlust Neinar Seli.

Aasta parimad selguvad rahva, spordialaliitude ja spordiajakirjanike küsitlusringide kokkuvõtete liitmisel. Võrdse skoori korral võidab spordiajakirjanike hääletusel kõrgema koha saanud nominent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles