EAS jagab ettevõtjatele 8,1 miljonit eurot stardiraha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS jagab stardiraha.
EAS jagab stardiraha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustas eilsest uutel tingimustel starditoetuse taotluste vastuvõttu. Olulisim muudatus on, et enam ei eelistata vähese ettevõtluskogemusega alustavaid ettevõtjaid.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir allkirjastas määruse, mis muudab starditoetuse taotlemise tingimusi ettevõtjatele soodsamaks.

Muudatuste järel saavad taotlust esitada ka isikud, kellel on olnud varasem ettevõtja kogemus. Samuti muutuvad taotluse turundus- ja palgakulude tingimused.

Starditoetuse teravik on endiselt suunatud ambitsioonikale alustavale ettevõtjale, kellelt oodatakse tulevikus oma piirkonnas tööandjaks olemist.

Maksimaalne toetus ühe projekti kohta on 15 000 eurot. EAS tuletab meelde, enne taotlemist tuleb pöörduda maakondlikesse arenduskeskustesse eelnõustamisele. Pärast seda saab taotlusi esitada EAS-i e-teeninduse kaudu.

Taotlusi võetakse vastu jooksvalt ja eelarve maht on 8,1 miljonit eurot. Toetus tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles