Poolsada Viljandimaa noort osales Tallinna tehnikaülikooli äriideede konkursil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Silvi Lukjanov

Neljapäeval algas Tallinna tehnikaülikooli tehnoloogiakoolis Mektory noorte äriideede konkurss "Bright Minds" ja Viljandimaalt osales avaüritusel 50 noort.

Töötoad teemal „Kuidas leida head ideed“ aitasid noortel lühikese ajaga leida palju põnevaid mõtteid ja õpetasid häid mõtteid kehvematest eristama. Nüüd ootavadki korraldajad 10. detsembriks koolinoorte ideid, mida nad soovivad Mektory, maakondlike partnerite ja ettevõtjatest mentorite abiga ellu viia. Konkursil ja koolitusprogrammis osalejatele vanuselist piirangut ei ole.

Eelkõige on oodatud ideed roheliste tehnoloogiate, elektroonika, mehhatroonika ja infotehnoloogia valdkonnas (STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics) ning ideid, millel on seos õpilaste kodupiirkonnas tegutsevate ettevõtete tegevusvaldkondadega.

Äriidee esmakordne esitlus peab toimuma kõnealuse konkursi osana, see ei tohi olla varem osalenud analoogsetel konkurssidel ega seotud varem tegutsenud või praegu tegutseva õpilasfirma või mõne muu ettevõtlusvormiga.

Avaürituse päevajuht oli võistluse "Ajujaht 2014" võitja Anna-Greta Tsahkna, kelle sõnul on julge pealehakkamine ja tahe tegutseda olulisemad kui valdkondlikud teadmised.

Üks päeva peaesineja oli Markus Villig, kes hakkas 19-aastaselt, enne XII klassi lõpetamist, arendama taksotellimisrakendust Taxify ning on kahe aasta jooksul jõudnud oma idufirmaga juba 500 000 kliendini kaheksas riigis. Markus rääkis väga põnevalt oma teekonnast. Üksi alustades ja väikeste ressurssidega tegutsedes tõi teiste konkurentide ees edu vaid see, et ta oli valmis ettevõtmisele täielikult pühenduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles