Nädala mõju. Maailmast sai jälle parem paik

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Enam kui 23 500 Eesti koolilapse lõunasöögist säilitusainega töödeldud kartulite väljatõrjumine pole põhjus Nobeli keemia- või rahuauhinnale kandideerida, aga uhke on see saavutus sellegipoolest.

Argilõunaid pakkuv aktsiaselts Baltic Restaurants väärib tunnustust selle eest, et võttis inimeste tagasisidet kuulda ning otsustas siis astuda veel ühe sammu. Esile tuleks aga tõsta ikkagi neid Viljandi Kesklinna kooli lapsevanemaid, kes sulfiteeritud kartulite teema tõstatasid.

Meenutuseks: e-kooli keskkonnast jõudis nurin oktoobri keskel Sakala vahendusel avalikkuseni. Toitlustaja otsustas seejärel katseperioodiks 0,01-protsendilisse naatriummetabisulfiti lahusesse kastetud kartulitest loobuda. Sel nädalal saabus teade, et sulfiteeritud kartul on nüüdseks kõigis selle firma teenindatavates Lõuna-Eesti lasteasutustes menüüst välja visatud ning peagi juhtub sama ülejäänud riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles