Viljandi firma rajas soo peale aasta puitehitise

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse parima puitehitise tiitlit kannab Viljandi firma ehitatud Pühajärve biokatlamaja.
Tänavuse parima puitehitise tiitlit kannab Viljandi firma ehitatud Pühajärve biokatlamaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

13. korda teoks saanud aasta puitehitise võistluse peaauhinna võitis Pühajärve biokatlamaja, mis žürii hinnangul täitis kõige enam võistluse eesmärki kasutada puitu parimal võimalikul viisil. Katlamaja ehitas Viljandi firma Vilcon Ehitus, arhitektuurse lahenduse töötas välja osaühing Alver Arhitektid ja tellija oli Pühajärve puhkekeskus.

Aasta puitehitise võistluse projektijuht Anni Martin rääkis, et žürii hindas Pühajärve biokatlamaja puhul sobitumist ümbritsevasse looduskeskkonda ning puidu keskset kasutamist nii konstruktsioonis kui välisviimistluses.

«Tootmishoonete ehituses ei ole puidu kasutamine, eriti konstruktsioonis kuigi tavapärane,» rääkis Martin. «Biokatlamaja puhul on seda tehtud ja tulemus on arhitektuurselt põnev. Funktsiooni teadmata võiks arvata, et see on seminarihall, näitusesaal, ujula või klubihoone.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles