VIDEO Linn hakkas veekeskust kaubamaja taha plaanima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatava veekeskuse asemel on praegu tühi plats, sest vanad ja koledad majad on sealt maha lammutatud.
Kavandatava veekeskuse asemel on praegu tühi plats, sest vanad ja koledad majad on sealt maha lammutatud. Foto: Elmo Riig

Pärast kaht järjestikust veekeskuse kavandamist Viljandi järve äärde on linnavalitsus võtnud plaani ehitada ujula koos väikse lõbustusosa ja saunadega hoopis kesklinna.

Uus asukoht on aruteludes läbi käinud varemgi ning see on spordihoone ja kaubamaja taga, paigas, kus Viljandi Tarbijate Ühistu lammutas alles äsja maha vanad garaažid ja kaarhalli. Umbes 4,2 miljoni euro suuruse ehituse alustamiseks tahab linn asutada aktsiaseltsi koos Tarvastu, Kolga-Jaani, Halliste, Kõpu ja Viljandi vallaga. 2018. aasta vabariigi aastapäevaks peaksid ujula uksed olema avatud.

Samasse kohta kavandas 2008. aastal veekeskust aktsiaselts Akriptor, mille lõid Viljandi ehitusettevõtjad. Toona korraldas linnavalitsuse konkursi, et leida arendaja, kes ehitaks veekeskuse otsast lõpuni valmis, ja siis oleks linn selle omanikult ära ostnud. Toonase konkursi võitis osaühing Leviehitus, kelle plaan ehitada ujula kunagise restorani Vikerkaar asemele läks vett vedama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles