Katkust puudutatud suurfarm liigub kindlalt taastumise poole

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksekoga samasse Rakvere Farmide süsteemi kuuluvas Vooru suurfarmis on kõrgest klassist bioohutusmeetmed ammusest ajast kasutusel. Seetõttu oli üllatav, kui tänavu 5. augustil diagnoositi seal Aafrika seakatk.
Eksekoga samasse Rakvere Farmide süsteemi kuuluvas Vooru suurfarmis on kõrgest klassist bioohutusmeetmed ammusest ajast kasutusel. Seetõttu oli üllatav, kui tänavu 5. augustil diagnoositi seal Aafrika seakatk. Foto: Kris Süld / Sakala

​Kui kõik läheb nii nagu peab, saadakse augustikuu algul seakatku keskmes nakatunud Vooru suurfarmis viimaste taudijuhtumi toimingutega paari nädala pärast ühele poole. 1400 nuumsiga elab seal juba käesoleva kuu algusest.

Baltimaade suurima seafarmi Eksekoga samasse Rakvere Farmide süsteemi kuuluvas Vooru farmis on ammusest ajast kasutusel kõrgest klassist bioohutusmeetmed. Farmi piirab korralik võrkaed ja raudvärava taga on desovann. Seetõttu oli üllatav, kui tänavu 5. augustil diagnoositi seal Aafrika seakatk, olgugi et taud noppis toona seakasvatusi järjest.

«See juhtum näitab ilmekalt, et õnnetu juhuse eest pole keegi kaitstud isegi siis, kui on tehtud kõik, mis võimalik,» nentis aktsiaseltsi Rakvere Farmid juhatuse esimees Teet Soorm tol päeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles