Igaühe ohutus omavalitsuste kaasabil

, Lõuna päästekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Klaos
Margo Klaos Foto: Päästeamet

PÄÄSTEAMET ON endale ja ühiskonnale seadnud väga kõrge sihi: jõuda aastaks 2025 turvalisuselt Põhjamaade tasemele. Selle saavutamiseks peab tulesurmade hulk edaspidi vähenema samas tempos, nagu on vähenenud viimasel kümnel aastal. Tuletan meelde, et 2006. aastal hukkus tules 164, eelmisel aastal aga 54 inimest. Tänavu on tulesurmi olnud 41.

Tulesurmade ja eluhoonete tulekahjude hulga kahandamiseks ei piisa enam sellest, kui jätkame ennetustööga praeguses või veelgi suuremas mahus. Paraku ei ole meil ka «uut suitsuandurit» ehk efektiivset ja lihtsat tehnilist lahendust, mis võimaldaks senist edulugu tempokalt jätkata.

PÄÄSTEVALDKONNAS ei ole praegu ühte ülekaalukat turvalisuse probleemi, mille lahendamine kajastuks tulemusena kohe. Soovides edaspidiseid muutusi, peame lahendama palju väikseid probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles