Juhtkiri. Valusad valikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Demokraatlikus ühiskonnas tekib poliitikutel mõne aasta tagant kiusatus paista eriti lahke ja sõbralik, sest kitsid ja kurjad jäävad valimistel hääleta. Seega on üpris inimlik, et võimul olijad mõtlevad sellele, kuidas endast võimalikult positiivne märk maha jätta. Kõigile meeldib linti lõigata, selmet karmide otsuste langetamise eest vastalistelt sarjata saada.

See on paratamatus, mille vilju näeme nii riigi kui omavalitsuste tasandil. Paraku võivad pealtnäha kaunikarvalised saadused pikemas perspektiivis üpris hapuks osutuda, sest nende tarvis ei jagu tegelikult raha.

Rääkides Viljandi haldussuutlikkusest, ei saa väita, et siinsed poliitikud oleks linna pankrotti ajanud. Üldiselt tuleb maakonnakeskus endale võetud ülesannete täitmisega päris hästi toime. Aga häda on selles, et nende kõrvalt jääb väga vähe raha arengusse investeerimiseks. Õigupoolest ei jää üldse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles