Haridustöötajate liidu jurist ei jaga linna arvamust

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduse järgi saab töölepingut muuta ainult siis, kui pooled on selles omavahel kokku leppinud.
Seaduse järgi saab töölepingut muuta ainult siis, kui pooled on selles omavahel kokku leppinud. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Sakala palvel Paalalinna kooli õpetajate palkade kärpimise juhtumit hinnanud Eesti haridustöötajate liidu esindaja sõnul on väär eeldada, et pedagoogid oleksid pidanud protestima hakkama kohe pärast töötasu vähenemisest teadasaamist.

«Võlaõigusseaduse paragrahv 20 lõige 2 sätestab, et vaikimist peetakse nõustumiseks ainult siis, kui see tuleneb muu hulgas vastaval kutsealal kehtivast praktikast,» selgitas haridustöötajate liidu jurist Külli Kröönström. «Õpetajate kutsealal ei kehti ega hakka kunagi kehtima praktika, et ühepoolselt töötasu vähendamine on levinud, tavaline või mõistlik.»

Niisugune seisukoht erineb Viljandi linnavalitsuse moodustatud teenistusliku järelevalve komisjoni arvamusest, et Paalalinna kooli õpetajad, kelle sissetulek haridusasutuse direktori Aavo Palo otsuse tõttu vähenes, on andnud selleks vaikiva nõusoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles