Rahvusmeeskoor laulab Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusmeeskoori tihedas esinemiskalendris on Viljandil läbi aastate olnud oma kindel koht.
Rahvusmeeskoori tihedas esinemiskalendris on Viljandil läbi aastate olnud oma kindel koht. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Neljapäeval, 26. novembril on bussitäis mehi võtnud nõuks rammida Viljandi muusikaelu. See on Eesti Rahvusmeeskoor ehk RAM, kes ei vaja mingit tutvustamist ja kelle esinemised Viljandis on oma regulaarsuses iseenesestmõistetavad.

Seekordsel kontserdil kõlab põhjanaabrite suure helilooja Jean Sibeliuse koorimuusika, lisaks valik tema kaasaegsete Selim Palmgreni ja Einojuhani Rautavaara loomingust. Kontsert kannab pealkirja «Sibelius 150».

Dirigeerib viimaste aastatega Soome esikoorijuhiks tõusnud Pasi Höykki, kes kodumaal juhatab meeskoori Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapila koori ning kahte enda asutatud koori: EMO Ensemble ja Talla Vocal Ensemble. 2010 nimetas Soome koorijuhtide liit ta aasta dirigendiks, parimaks dirigendiks on ta nimetatud ka 1997. aasta vokaalkunsti festivalil Tamperes, 2001. aastal Itaalia koorivõistlusel «In... Canto sul Garda» ja 2003. aastal Harald Anderseni kammerkooride konkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles