Ilusaima kodu võistluse eripreemia tuli Loodi külla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodi külas Risttee talus taimi kasvatav Karin Peebu pälvis ilusaimale aiale antud eripreemia.
Loodi külas Risttee talus taimi kasvatav Karin Peebu pälvis ilusaimale aiale antud eripreemia. Foto: Erakogu

Loodi külas Risttee talus taimi kasvatav Karin Peebu pälvis ilusaima kodu otsimise võistlusel ühe kolmest ilusaimale aiale antud eripreemiast.

Ajakirja Kodu ja Aed korraldatava võistlusel «Kodu kauniks» anti lisaks kahele 2500 euro suurusele peapreemiale ehk aasta kodu ja aasta aia tiitli võitjale välja veel 12 eripreemiat, millest üks tuli Viljandimaale. Selle sai Karin Peebu, kes kasvatab oma talus taimi nii botaanilisest huvist kui selleks, et katsetada ja taimi tutvustada. Suurt ja liigirohket taluaeda sisutavad põnevad peenrad ning kauneid taimi jagub aiapiirdest väljapoole.

Ilusa aia eest pälvis Peebu 600 euro suuruse kinkekaardi aiatööriistu tootvalt ettevõttelt Fiskars.

Kõik parimad kuulutati välja teisipäeva keskpäeval ning auhinnad andis kätte riigikogu esimees Eiki Nestor. Aasta kodu tiitli võitsid Kurtnas asuvasse kortermajja kodu rajanud Anna Lutter ja Algo Eskla. Aasta aia tiitel läks Iris ja Väino Rajasaare aiale Järvakandis.

Võistlusel hinnati võrdselt otstarbekust, asjakohasust ja esteetilist tulemust, esile tõusid heakorrastatud ning loominguliselt viimistletud kodud ja aiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles