Kuhu panna onu Alko?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

ALKOHOLIPOLIITIKA ON jälle kuum teema. Sotsiaalmeedias vilguvad ennetuskampaania «Onu Alko» videoklipid ning ajalehed on vastandlikest seisukohavõttudest kummis. Ühel pool seisavad joogitootjad ja nende esindusorganisatsioonid, teisel pool on terviseminister Jevgeni Ossinovski koos tervislikke eluviise propageeriva vabakonnaga. Kusagil nende vahel jälgivad mängu omavalitsused.

Kas ja millisel kujul lubada reklaame? Kus võimaldada õlle-, kus viinamüüki? Missuguste vahenditega harida noori? Kuidas aidata neid, kes juba viinakuradi lõa otsas siplevad? Need kõik on seda laadi küsimused, mille lahendamine sõltub lõpuks vähemal või rohkemal määral just linna- ja vallavalitsustest.

Ses mõttes oli Viljandi linnavalitsusest igati asjakohane korraldada eelmisel nädalal pärimusmuusika aidas mõttetalgud võimalike edaspidiste tegevuste kaalumiseks. Seal räägitu oli mõtlemapanev ja kooris pakendist välja nii mõnegi potentsiaalselt töötava abinõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles