Tudengid ootavad õpilasi teaduslahingusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

30. novembrini saab registreerida seitsmenda kuni üheksanda klassi õpilaste teadusvõistlusele «Teaduslahing». Eelvoorud peetakse jaanuari lõpul 15 maakonnas ja Tallinnas ning seal lahendavad õpilased teadust ja igapäevaelu ühendavaid ülesandeid. Viljandimaa eelvoor on kavandatud 29. jaanuarile.

Jaanuaris peetava teaduslahingu esimene osavõistlusel otsivad kolmeliikmelised võistkonnad vastuseid erinevaid valdkondi kombineerivatele käed-külge-ülesannetele. Iga piirkonna parimad pääsevad edasi Tartusse superfinaali, mis saab teoks 15. aprillil.

«Teaduslahing ei ole tavapärane õpilasvõistlus: õpilased saavad siin panna proovile oma loovuse ja meeskonnatöö, seejuures tulevad kasuks laialdased teadmised maailma asjadest, aga need ei ole esmatähtsad,» selgitas «Teaduslahingu» korraldaja Marge Thetloff. Eelmist võistlust, milles osales 155 võistkonda sajast koolist, nimetas ta väga edukaks ning avaldas lootust, et seekord on osalejaid veelgi enam.

«Teaduslahingu» peakorraldajaks on erinevate Eesti ülikoolide tudengeid ühendav «Elus teadus», mille peamine eesmärk on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi. Teaduslahingus osalemine on kõigile tasuta.

Täpsemat infot võistluse kohta leiab aadressilt teaduslahing.emu.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles