Juhtkiri. Läbi õpetaja silmade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Paalalinna kooli õpetajate palga lugu on tegelikult väga lihtne: kui inimene on teinud tublilt ja kohusetundlikult tööd ning saanud selle eest juba ammu kokkulepitud tasu, ei tohi tööandja ühel hetkel tema palka talle sõnagi mainimata vähendada. Ükskõik, millise põhjuse ta leiab või mil moel sissetuleku kahanemine teoks saab. Nii lihtne see ongi.

Tööandja on alati jõupositsioonil, kuid mis puudutab konkreetset juhtumit, siis on algusest peale selge olnud, et kooli direktoril on õpetajatele palka määrates tavapärasest veelgi rohkem vabadust. Seda enam tuleb leivaisal pedagoogidele mõelda ja seista hea selle eest, et nad tema meelevallas ikka terveks jääksid.

Paalalinna kooli direktori Aavo Palo ning selle kooli ligemale 30 õpetaja suhted on karile jooksnud. Õpetajad pöördusid juba peaaegu kuu aega tagasi abi saamiseks linnavõimude poole. Õige oleks olnud, et linnajuhid  eesotsas linnapeaga asetanuks end olukorda vaagima asudes just nõrgema poole rolli. Õpetaja silmadega lugu vaadates mõistnuks nad kõige paremini situatsiooni tõsidust ning küllap oleks niiviisi toimides jõudnud ka mõistliku lahenduseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles