Tegus mõttekamber peab esimest aastapäeva

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra kontsert Wimkas tänavu kevadel. Bändil on kombeks publikuga ühele lainele saada.
Svjata Vatra kontsert Wimkas tänavu kevadel. Bändil on kombeks publikuga ühele lainele saada. Foto: Kerttu Kruusla

Salk Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse esmakursuslasi sai aastapäevad tagasi endale pesa kunagises Vilma leivatehase hoones. Seda hakati kutsuma Wiljandi Mõttekambriks ehk lühidalt Wimkaks. Homme tähistab Wimka Marten Kuninga kontserdiga oma esimest sünnipäeva ning ootab peole kõiki sõpru, toetajaid ja niisama lahedat rahvast.

Wimka programmijuht Siim Ammon meenutas, et aasta tagasi said igasuguse ettevõtluskogemuseta tudengid enda kätte tühja ruumi.

«Alustasime ikkagi üsna pimesi. Mingis mõttes toimis anarhia ja segadust jagus palju,» rääkis Ammon. «Selle aastaga oleme õppinud kogu seda Wimka struktuuri ohjes hoidma. Väga hästi on läinud, oleme meeletult arenenud. Kui alguses korraldasime palju oma üritusi, siis nüüdseks on koht nii populaarseks muutunud, et üle poolte üritustest pole meie endi korraldatud, vaid linnarahvas on tulnud oma ideid realiseerima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles