Mari-Liis Graumann kutsus noori kergejõustikusarjas osalema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Graumann
Mari-Liis Graumann Foto: err.ee/kuvatõmmis

Viljandis Jakobsoni-nimelises koolis õppinud Mari-Liis Graumann käis kergejõustikutreenerist ema õhutusel jooksmas, hüppamas ja heitmas ning alles hiljem leidis oma lemmikala võrkpalli, mis on talle toonud üksteist Eesti meistri tiitlit nii saali- kui rannaväljakul.

«Meenutan seda võistlust sooja tundega, aga alad, mida tegin, ei meeldinud mulle üldse,» kõneles ETV-s peetud sarja esitlusel oma kunagist kettaheitevõistlust vaadanud Graumann. «Tahtsin teha kaugust ja kõrgust, aga mulle öeldi, et võiksin teha ketast, oda ja kuuli. Ega ma tehnikat vist väga ei osanud. Siis ma vaidlesin, kas teha neid sammudega ja korralikult, aga mulle öeldi: »Tee ikka kohapealt ja jõuga.«»

1996. aasta «TV 10 olümpiastardi» sarja üle-eestilisel üksikalade etapil sai ta vanema vanusegrupi ehk 14-aastaste konkurentsis kettaheites 0,75-kilogrammise kettaga neljanda koha 26 meetri ja 40 sentimeetriga ehk tulemusega, mis igal järgmisel hooajal andnuks koha tosina parema seas.

«See oli üle-riigiline võistlus ja sellepärast oli minu jaoks hästi tähtis,» meenutas Graumann ja soovitas noortel olla mitmekülgne. «Saad üle Eesti oma võimed proovile panna, ükskõik mis ala teed. Ja kui saad teada, et see üldse ei meeldi, siis see on ka hea,» ütles noori «TV 10 olümpiastardis» osalema kutsunud Graumann.

Võrkpalli rahvusnaiskonna eest 41 mängu pidanud Mari-Liis Graumanni kõrval olid sarja uue hooaja esitlusel olümpiavõitjad Gerd Kanter, Erki Nool, Jaak Uudmäe ja tiitlivõistluste medalimehed Rasmus Mägi, Janek Õiglane, Hans-Christian Hausenberg ning pallimängijad Gert Kams ja Martin Paasoja.

Videot sellest, kuidas «TV 10 olümpiastarti» on sillutanud eri alade pallurite sportlasteed, saab vaadata siit.

Lisaks Graumannile on võrkpalluritest «TV 10 olümpiastardi» sarjas hästi esinenud veel näiteks Keith Pupart, Meelis Kivisild, Anu Ennok, Anna-Liisa Sutt, Kristjan Sikaste, Jarmo Neuhaus, Ivo Järvala ja Oliver Taats.

Esimene üleriigiline etapp peetakse 5. detsembril Võrus, homme saab Viljandis Paalalinna hallis teoks sarja esimene maakondlik võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles