Linnavalitsus karistas koolijuhti hoiatusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo
Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Paalalinna koolis tehtud teenistuslik järelevalve tuvastas, et koolis on eksitud töölepingu seaduse vastu ja makstud palgafondi võimalustest suuremat töötasu.

23. oktoobril Viljandi linnavalitsusse saabunud Paalalinna kooli õpetajate pöördumise järel tööd alustanud teenistusliku järelevalve komisjoni esimees, linna haridus- ja kultuuriameti juhataja Mall Kõiv tõdes komisjoni õiendi sisule tuginedes, et õpetajate palgarahaga tekkis probleem, sest direktor kinnitas 2014. aastal kõrgemad palgamäärad, ilma et riiklik toetusfond oleks heaks kiidetud.

Mall Kõivu sõnul laekus oktoobris õpetajate pangaarvele oodatust väiksem summa, sest direktor asus olukorda lahendama õpetajate töökoormuse vähendamise teel.

«Direktor eksis seda tehes seaduse vastu, sest muutis ühepoolselt töölepingu tingimusi. Kooli siselisti kaudu said õpetajad septembri keskel teada, et tööaja ja töölepingu tingimusi tuleb muuta. Peaaegu pooled ehk 17 töötajat seda ka tegid, sõlmides kokkuleppe ja allkirjastades lepingu. Ülejäänud õpetajad seda ei teinud ning kui 3. oktoobril laekus nende pangakontole oodatust väiksem summa, ei avaldanud nad samuti kohe protesti,» rääkis Kõiv. Paraku ei andnud direktor tema sõnul õpetajatele muudatustest piisava etteteatamisega märku.

Lisaks leidis komisjon, et direktor ei oleks möödunud aastal tohtinud suurenenud töötasusid kinnitada enne, kui oli selge riigilt laekuva toetusfondi suurus. «Arve vaadates on näha, et riiklikult kehtestatud pedagoogide töötasu alammäär on viimastel aastatel kasvanud kiiremini, kui selle maksmiseks eraldatav pearaha,» rääkis Kõiv.

Teenistusliku järelevalve komisjoni töö tulemusena otsustas Viljandi linnavalitsus esmaspäeval teha Paalalinna kooli direktorile Aavo Palole hoiatuse, sest ta ei täitnud seadust ja kinnitas palgamäärad enne riikliku toetusfondi suuruse kinnitamist. Lisaks seadis linnavalitsus komisjoni õiendile tuginedes tähtajad puuduste kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles