Kellel siis ikkagi on praktiline meel?

, Viljandi linnavalitsuse liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents
Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

LUGEDES 17. NOVEMBRI Sakalast Randel Läntsi arvamusartiklit («Praktiline meel ja projektid sahtlis» – toimetus), ei üllatanud mind faktidega suvaline ümberkäimine, sest niisugused võtted on selle mehe puhul üsna igapäevased. Üllatas aga, et ta süüdistab praegust koalitsiooni väheses praktilises meeles. Vabandust, see ajab surnud ka naerma, eriti kui võrrelda kahe koalitsiooni tegemisi.

Kirjutasin mõni aeg tagasi üsna kriitiliselt eelmisest koalitsioonist ja just linna arengut silmas pidades, sest silma hakkas vaid niinimetatud linnarahva oluliselt suurem kaasamine ehk volikogu koosolekute pidamine suures tühjas kultuurimaja saalis. Pisut hiljem võisin Sakala veergudelt nii Randeli kui tema kolleegide kirjutistest lugeda, et sotsid peavad poolteiseaastase koalitsioonis olemise suurimateks saavutusteks tasuta bussisõitu ja paari linna kinnistu mahamüümist. Olgu kinnistutega nagu on, aga tasuta bussisõit vajutas linna arengule ikka tugevasti pidurit.

Tean, et sotsidel oli teisigi plaane, kuidas maksumaksja raha laiali külvata. Kui aga Randel Länts peab linna arengu all silmas uusi raha külvamise plaane, siis sellisele arengule on küll nüüdsest stopp. Siin ongi väga selge maailmavaateline vahe sotside ja mitte ainult vanade, vaid ka noorte reformierakondlaste vahel. Meie mõtleme linna arengu all seda, kui me hoiame linna kulutused väga karmi kontrolli all ning säästame raha ehitusteks, remontideks ja linna osutatavate teenuste parandamiseks. Üks tubli noorsots on nimetanud seda arrogantsuseks, Länts aga hoopiski vanade reformierakondlaste trikitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles