Õppurid on oodatud kodanikupäeva e-viktoriini lahendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ootab kõiki eesti- ja venekeelsete põhikoolide, gümnaasiumite ja kutsekoolide õpilasi osalema kodanikupäevale pühendatud viktoriinil.

Kodanikupäeva internetipõhise viktoriini leiab aadressilt meis.ee/kodanikupaeva-viktoriin, mille küsimustele saab vastata 23. novembrist 4. detsembrini. Viktoriinist oodatakse osa võtma kõiki eesti ja vene õppekeelega üldhariduskoolide V ja VI ning VII–XII klassi õpilasi ja üldkeskharidust andvate kutsekoolide õpilasi.

V ja VI klassi õpilastele mõeldud viktoriin sisaldab 30 küsimust, mis on tõlgitud ka vene keelde. Noorema vanuseastme õpilastele mõeldud küsimused on kokku pannud vanemate klasside õpilased koos juhendajatega.

VII–XII klassi õpilaste viktoriin on eestikeelne ning selles on 50 küsimust. Mõlema vanuseastme viktoriinis on ka video- ja muusikaküsimusi. Vastamiseks on aega kuni üks tund. MISA arenduskeskuse valdkonnajuht Toivo Sikk ütles, et ükski küsimus pole kordunud ja MISA-l on kogunenud juba 730 küsimust, mida koolid saavad edukalt kasutada ühiskonnaõpetuse tundides abimaterjalina. Ta lisas, et kaheteistkümne aastaga on maksimumarvu punkte saanud ligi sada osalejat. «Üldjuhul on kõige raskemaks osutunud need küsimused, millel on õigeid vastuseid enam kui üks ning mida ei saa guugeldada,» lisas ta.

Parimad vastajad selgitatakse välja seitsmes kategoorias: eesti õppekeelega koolide V-VI ja VII–IX klassi õpilaste, gümnasistide ning vene õppekeelega koolide V-VI ja VII–IX klassi ja gümnaasiumiastme õpilaste ning kutsekoolide õppurite hulgas. Auhinnad ootavad ka suurima osavõtuga koole. Paremaid autasustatakse 21. jaanuaril Tallinnas Mustpeade majas. Lisainfot viktoriini ja varasemate aastate tulemuste kohta leiab MISA kodulehelt.

Viktoriini ajendiks on 26. novembril tähistatav Eesti Vabariigi kodanikupäev, millega soovitakse teadvustada Eesti kodanikuks olemist, sellega kaasnevat uhkus- ja autunnet ning kodanikuks olemise õigusi ja kohustusi. Kodanikupäeval tähistatakse Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeva. Eesti kodaniku mõiste pärineb 1918. aasta 26. novembrist, mil tollane Maanõukogu võttis vastu määruse «Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta». Eestis tähistatakse kodanikupäeva 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles