Uue nädala algus tuleb külmapoolne ja sajune

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajune ilm
Sajune ilm Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Lahkuva tsükloni tagalas saabunud külm õhumass ja Islandi lähistel süvenev madalrõhuala toovad novembri viimase nädala esimeseks pooleks Eestisse miinuskraade ja sademeid.

Esmaspäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab veidi lörtsi ja lund. Puhub läänekaaretuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni –7, rannikul kuni +2 kraadi. Esmaspäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab veidi. Puhub läänekaaretuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni +2, saartel aga kuni +4 kraadi.

Teisipäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati võib veidi sadada. Puhub edelatuul 3–10 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni –7, rannikul kuni +2 kraadi. Teisipäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati võib veidi sadada. Edelatuul tugevneb 6–12, rannikul ja saartel puhanguti 17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati võib veidi sadada. Puhub edelatuul 7–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on –4 kuni +2 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati võib veidi sadada. Puhub edelatuul 7–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Päeva jooksul pöördub tuul kagusse ja hakkab nõrgenema. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval liigub osatsükloni kese Läänemerelt Eesti kohale. Sajab lund ja lörtsi, õhtupoolikul läheb sadu üle vihmaks. Lõunakaaretuul nõrgeneb järk-järgult. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3 kraadi, päeval tuleb sooja 1–5 kraadi.   (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles