Kõrbes inspiratsiooni kogunud Marek Sadam esineb Viljandis

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Sadama esineb sel pühapäeval  Viljandi gümnaasiumi aatriumis.
Marek Sadama esineb sel pühapäeval Viljandi gümnaasiumi aatriumis. Foto: Tairo Lutter

Laulja Marek Sadam on koos ansambliga Sadamasild kontserttuuril ja esineb pühapäeval kell 17 Viljandi gümnaasiumi aatriumis.

Vaid viis kontserti Eesti kenades paikades on kantud hingedeajale omastest mõtisklustest ja suvest kaasa võetud mälestustest. Nagu ansambli laulja ja eestvedaja Marek Sadam ütles, tulevad esitamisele nii tuntud Sadamasilla lood kui uued laulud. Seekordse tuuri nimilaul on «Sina jää», mille Marek Sadam on loonud juba 2003. aastal, mõeldes oma kadunud vanaemale.

«Seda esitades olen kord  kontserdil nutma puhkenud, nii et ei suutnud laulmist jätkata,» sõnas ta.

Seekord tuleb ettekandmisele vaheldumisi nukraid ja rõõmsaid laule. Kontsert on nagu mägedes rändamine: kord ollakse orus, siis tipus. On endasse vaatamist ja rõõmuga ühislaulmist.

Marek Sadam lubas pajatada kontserdil lugusid kuu aega väldanud rännakust Ameerika Ühendriikide kuumades osariikides Californias, Arizonas ja Nevadas. Seal matkas ta rahvusparkides, käis teatrites ja kontsertidel. «Sügavaima mulje jättis loodus. Mulle meeldivad kivikõrb, seal valitsev kuiv kuumus ja rahu. Surmaorg pakkus suurima elamuse,» kõneles ta ning lisas, et seal suutis ta mõtteid korrastada ja enesesse vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles