Buldooser läheb tasapisi liikvele: riigi kannapööre tõotab parteimajale kadu

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ametite maja peaks tõepoolest minema lammutamisele, tähendaks see mitmele asutusele kolimist.
Kui ametite maja peaks tõepoolest minema lammutamisele, tähendaks see mitmele asutusele kolimist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vahepeal luhtuma kippunud idee lammutada Viljandi Vabaduse platsi ääres nõukogudeaegne parteimaja on taas päevakorral: riik valmistub hoonet maavalitsuse haldusalast linnavalitsuse tahte alla andma.

Eelmise nädalani peeti nii sise- kui rahandusministeeriumis plaani 1970. aastatel kommunistliku partei rajoonikomitee bürooks ehitatud ja taasiseseisvumise järel ametite majaks ristitud hoone üle viia Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile. Teisisõnu oleks see jäädavalt kustutanud siinse rae kava taastada Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks oma algses kohas mälestussammas Vabadussõjas langenud Sakalamaa meestele. Nimelt asus monument 1920. ja 1930. aastatel täpselt samal maatükil, kus praegu kõrgub hall ehitis.

Arutelud seisavad ees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles