Mälumängijad õpivad vähem jäätmeid tekitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu
Viljandi linnaraamatukogu Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaamet kutsub kuuendate ja seitsmendate klasside õpilasi osalema jäätmetekke vähendamise viktoriinides, mis peetakse kõigis Eesti maakonnakeskustes 24.–26. novembrini.

Igast koolist saab osaleda kuni kaks neljaliikmelist võistkonda, kes saavad küsimustele vastates panna proovile jäätmete kohta käivad teadmised. Iga maakonna parimat premeeritakse klassi ühiskülastusega energia avastuskeskusesse Tallinnas, Ahhaa teaduskeskusesse Tartus või Kohtla Kaevandusparki-muuseumi Ida-Virumaal. 

Viljandimaa koolide esindused võtavad teadmistes mõõtu 24. novembril kell 11 Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse saalis.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Mari Kala avaldas lootust, et konkursil osalemine annab õpilastele motivatsiooni tuletada meelde jäätmete vähendamise põhitõed ning viia end kurssi uute teadmistega sortimise ja taaskasutuse vallast.

«Soovitame viktoriiniks ettevalmistujatel tutvuda ka keskkonnaameti säästlikku tarbimist propageerivate filmiklippide ja jäätmete vähendamist selgitavate õppematerjalidega, mis on elektrooniliselt kättesaadavad ameti kodulehel,» soovitas ta.

Väljakuulutatud konkurss on üks osa keskkonnaameti teavituskampaaniast, mis keskendub jäätmetekke vähendamise võimaluste tutvustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles