Juhtkiri. Tee tööd ja näe vaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Eestis elamise üheks plussiks võib pidada asjaolu, et tublisid ja andekaid inimesi märgatakse siin tänu riigi väiksusele paremini. See, kes leiab üles oma tugevad küljed ning teeb tööd ja näeb vaeva, saab suure tõenäosusega varem või hiljem selle eest hinnatud ja tunnustatud. Sama käib mõistagi ka nende tehtu kohta.

Skandinaavia toidukriitikute koostatud mõjuka toidukohtade teejuhi «White Guide» nimekirjas trükiti tänavu esimest korda ära Eesti paremad söögikohad. Veerandsaja kohaga nimestikku võib vaadata kui veeklaasi, mis on ühtede arvates pooleldi tühi ning teiste silmis poolenisti täis. Esimesed ütlevad, et 25 toidukohast 20 ehk lõviosa asuvad Tallinnas, teised näevad aga, et söögikohtade koorekihti kuuluvat kohvikut või restorani võib pidada ükskõik millises Eesti punktis. Näiteks tabelis 13. kohal paiknev Põhjaka mõis asub Järvamaal Mäo ja Mäeküla vahel Tallinna–Tartu maanteest eemal. Sinna ei satu muidu kui sihilikult.

Viljandlastele valmistab mõistagi suurt rõõmu asjaolu, et Eesti paremate toidukohtade nimekirja 22. kohal asub kohvik Fellin. Ka eestlaste endi edetabelis paremate hulka jõudnud koht on ülejäänud Viljandi söögikohtadest vaksa võrra kõrgemal. Samas kannatavad mitu muud kohta vähemalt Sakala toimetuse hinnangul võrdluse Felliniga kenasti välja. Meie ei näe küll ühtegi põhjust, miks Viljandi ei võiks mõnel järgmisel aastal olla nii Eesti kui Põhjamaade paremate söögikohtade nimekirjas esindatud rohkem kui ühe kohaga. Loodetavasti võtavad meie kohvikute ja restoranide pidajad tänavust nimekirja kui poolenisti täis klaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles