Juhtkiri. Halb lugu, hea märk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Tänasest lehest võib lugeda nii seda, et Tarvastu gümnaasiumi Suislepa õppekoht otsustati sulgeda, kui ka seda, et Võhmas avati tänavu sügisel uus lasteaiarühm. Terves Eestis valitseb veider olukord, kus ühelt poolt suletakse õpilaste vähesuse tõttu pisikesi maakoole või õppekohti, aga teisalt on lasteaiakohti mitmel pool puudu ja neid luuakse juurde.

Millest see kõik tuleneb, võiks pikalt seletada. Alustuseks tuleks minna tagasi nõukogude aega, mil mudilase lasteaeda panek polnud sama tavaline kui praegu ning lasteaiakohti oli tunduvalt vähem kui seal käimise eas tüdrukuid ja poisse. Kuid see pole praegu tähtis. Fakt on see, et lasteaiakohtade nappus tähendab lapsevanematele suurt peavalu. Selle tõttu ei pääse üks vanematest tagasi tööle, see aga paneb tugeva põntsu pere rahakotile. Lasteaia järjekorraga linn või vald peab selle murega tegelema. Teisiti ei saakski.

Teisalt aga on järjekord lasteaedade ukse taga paradoksaalsel kombel hea märk. See näitab, et omavalitsuses elu käib. Et selle elanike arv kasvab. Rusikareegel ütleb, et mida jõukam linn või vald on, seda rohkem on tal lasteaiakohti puudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles