Läti kaubanduskeskuste parklaid täidavad Eesti autod

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskuse ees oli Eesti numbrimärgiga autosid salgakaupa ja nõndasamuti võis peaaegu igas poes kuulda kliente eesti keeles kõnelemas.
Kaubanduskeskuse ees oli Eesti numbrimärgiga autosid salgakaupa ja nõndasamuti võis peaaegu igas poes kuulda kliente eesti keeles kõnelemas. Foto: Sigrid Koorep

Näe, jälle eestlane!

Teine veel. Nad vist ongi siin salgakaupa, võis Lätis Valmiera kaubanduskeskuse ees täheldada. Isegi käsitöö- ja raamatupoes olid eestlased kohal!

Ei tea, kas see on kaubanduslik pealetung lõunanaabrite poodidele, aga üks on selge: Valmiera või Ruhja poes ei maksa nädalavahetuseti kõva häälega praalida, sest on enam kui kindel, et su lähedal ostleb samuti eestlane.

Möödunud laupäeval kell 13 risti läbi Valmiera kaubanduskeskuse parkla kõndides võis kokku lugeda 31 EST-numbrimärgiga autot. Rõivapoes klienditeenindaja juurde astudes tuli suust automaatselt «Tere!», sest kui proovikabiinide juures pelgalt oma keelt kuuled, ei teki sugugi tunnet, et oled välismaal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles