Euroopa Liidu riigid soovivad Prantsusmaad sõjaliselt aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen oli üks neist, kes avaldasid eile toetust Prantsusmaa kaitseministrile Jean-Yves Le Drianile.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen oli üks neist, kes avaldasid eile toetust Prantsusmaa kaitseministrile Jean-Yves Le Drianile. Foto: Reuters

Euroopa Liidu liikmesriigid on üksmeelselt nõus vastu tulema Prantsusmaa palvele osutada Pariisile sõjalist ja julgeolekuabi.

Nõnda teatas eile euroliidu välispoliitikajuht Federica Mogherini. Tema sõnul avaldasid liikmesriigid Prantsusmaa palvele täit toetust ning valmisolekut osutada vajalikku abi.

Palve toetada Prantsusmaa sõjalisi operatsioone välismaal ning võitlust Islamiriigi vastu Süürias ja Iraagis esitas eile hommikul Brüsselis Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel liikmesriikidele Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian. «Prantsusmaa ei saa neil lahingutandritel üksi tegutseda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles