Muusika ja looduse näitus rändas mõneks päevaks Viljandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändnäitus «Hingab ja heliseb» jääb pärimusmuusika aita pühapäevani.
Rändnäitus «Hingab ja heliseb» jääb pärimusmuusika aita pühapäevani. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käimasolevale muusika-aastale pühendatud interaktiivne rändnäitus «Hingab ja heliseb» jõudis Viljandisse ja  jääb nädala lõpuni vaatamiseks üles pärimusmuusika aita.

Näituse kujundaja Tiia Mets  rääkis, et kuna näituse temaatika on väga lai, haarates loodust, muusikat, jumalaid ja inspiratsiooni, valis ta paneelide tegemiseks taaskasutusmaterjalid. Stendid on ehitatud vanadest pakenditest, aga juures on ka puitu, et need kindlamalt püsti püsiksid ja ekraane kannaksid.

Metsa sõnul on see enamasti kooliõpilastele mõeldud näitus eriline selle poolest, et võimaldab käed külge panna. «Siin on koos nii šamaanitrummid kui arvutiekraanid,» ütles ta. Kui tahvelarvutit on puutunud iga noor, siis šamaanitrummi või 1970. aastast pärit pingipilli vaevalt. Stendide külge on seatud neli puutetundlikku ekraani, mis võimaldavad mängida ja kuulata lindude või inimeste loodud muusikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles