KredExi karjääriretkele sõidab Kalmetu kool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaa karjäärivõimalustega tutvumiseks esitas KredExile sooviavalduse kolm piirkonna kooli. Tänavu viiakse karjääriretkele Kalmetu põhikooli üheksanda klassi õpilased. Noored käivad päeva jooksul nelja tegevusalaga ettevõttes.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul oli Viljandimaal huvi karjääriretkede vastu suur. «Hea meel on näha, et koolid tulid meie algatusega kaasa. Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased on just selles eas, mil otsitakse oma suunda ja elukutset. Ettevõtete juures saavad noored hea ülevaate ettevõtlusest ning leiavad ka põhjused pärast elukutse omandamist kodupiirkonda naasta,» rääkis Liiver.

Viljandimaa noortele avavad oma uksed mahetoodete tootja Loodusvägi, puidutöötlusettevõte Combimill, mitmesuguste seadmete valmistaja UNOLight ja pakiautomaatide tootja Cleveron.

Kalmetu põhikooli karjäärikoordinaator Heljo Saar sõnas, et KredExi karjääriretked on heaks võimaluseks omandada uusi teadmisi ja kogemusi otse ettevõtetes kohapeal. «Enne elukutse valimist on mõistlik uurida, milliseid ameteid on olemas ja milline on nende sisu. Teooria peaks käima käsikäes praktikaga ning seetõttu oleme väga huvitatud karjääriretkedest ettevõtetesse, et oma silmaga näha ja otse allikast infot ja teadmisi saada,» kõneles Saar. Sellel õppeaastal on Kalmetu põhikooli õpilasi ootamas karjääriinfoloengud ning grupi- ja individuaalsed nõustamised. Karjääriretkedel õpitut kantakse edasi ka kooli karjääripäeval.

Karjääriretkedest saavad osa IX–XII klassi õpilased kaheksas maakonnas. Retkele saamiseks esitasid koolid taotluse ning kõigi laekunud sooviavalduste seast valiti välja üks klass kaheksas maakonnas.

Karjääriretkedel osalevad üle Eesti 31 ettevõtet, kes on oma piirkonnas olulised tööandjad ning hiljuti KredExiga koostööd teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles