Ise oled kultuur!

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand (vasakult), Mihkel Kunnus, Valner Valme ja Maria Lee Liivak mõtisklesid isikliku ja kollektiivse vastutuse üle.
Kaarel Tarand (vasakult), Mihkel Kunnus, Valner Valme ja Maria Lee Liivak mõtisklesid isikliku ja kollektiivse vastutuse üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis peetud Eesti Kultuuri Koja vastutuseteemalisel konverentsil arutlesid ajakirjanikud ja kriitikud Kaarel Tarand, Mihkel Kunnus ja Valner Valme koos dramaturg Maria Lee Liivakuga meedia ja vastutuse suhte üle.

Kaarel Tarand: Kui me räägime vastutusest ajakirjanduses, siis seal on vastutus seotud mingisuguse teoga. Kes seal vastutab? Kas vastutus on isiklik või kollektiivne?

Valner Valme: Ega see ole kuidagi teistmoodi vastutus kui tuletõrjujal või apteekril või raamatukoguhoidjal. See on sisemine veendumus, mis ei tohi muutuda kinnisideeks. Minu jaoks on vastutus kogu aeg seotud sellega, et inimene üritab õppida ja selle kaudu maailma senisest avaramalt tunnetada. See pole koorem ega kingitus, samas on see loomulik mõiste. Vastutus on täiesti igapäevane asi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles