Islamiriik – kes ta on, kust ta tuleb, mida ta tahab?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriik on suutnud jõhkra vägivalla toel lühikese ajaga endale allutada suure maa-ala Süürias ja Iraagis (märgitud halliga). Organisatsioonil on väiksemaid tugipunkte ka mujal Lähis-Idas ning Põhja-Aafrikas.
Islamiriik on suutnud jõhkra vägivalla toel lühikese ajaga endale allutada suure maa-ala Süürias ja Iraagis (märgitud halliga). Organisatsioonil on väiksemaid tugipunkte ka mujal Lähis-Idas ning Põhja-Aafrikas. Foto: Sakala

Pärast reedeõhtusi veriseid rünnakuid Pariisis teab Euroopas iga lapski, et kusagil umbmäärases pimeduses tegutsevad enneolematult jõhkra käekirjaga terroristid, kes on koondunud Islamiriigi (ISIS) musta lipu alla. 

Samas on selle organisatsiooni lähtepunktidest enamasti vaid hägune ettekujutus. Sestap palus Sakala selgitust rahvusvaheliste kaitseuuringute keskuse teadurilt Helga Kalmult.

Vahetult pärast rünnakuid Pariisis teatas mitu poliitikut, et Euroopa eesotsas Prantsusmaaga on nüüd Islamiriigiga sõjas. Helga Kalm, mida see tähendab?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles