Gümnaasiumipere mälestas vaikuses terrori ohvreid

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad ja leinaseisak Viljandi gümnaasiumis.
Küünlad ja leinaseisak Viljandi gümnaasiumis. Foto: Marko Saarm

Täna hommikul oli Viljandi gümnaasium küll inimesi täis, aga seal valitses hetkeks täielik vaikus: koolipere katkestas kell 9.45 oma tegemised, et mälestada koos ülejäänud maailmaga reede õhtul Pariisis terroristide käe läbi hukkunuid.

Leinaseisaku juhatas sisse direktor Ülle Luisk, kes rääkis turvalisusest ja väärtustest. Tema põhisõnum oli see, et inimkond peab olema suuteline maailma paremaks muutma. Vaikuses asetasid õpilased kooli valvelauale kolm musta lindiga küünalt. Need jäid põlema ülejäänud päevaks, mil koolipere oma tavapärast elu jätkas.

Ülle Luisk ütles, et sellistest sündmustest ei saa mööda vaadata ja kui maailmas midagi vapustavat juhtub, tulebki sellest kohe koolipäeva alguses rääkida. Ta lisas, et isegi matemaatikaõpetaja oli alustanud tundi, arutades õpilastega nädalavahetuse veriseid sündmusi Pariisis. Rääkimata ajaloost ja ühiskonnõpetusest, kus need teemad põhjalikult läbi võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles