Viljandlased toetasid Paala järve ranna arendamist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala Järv
Paala Järv Foto: Kenno Soo / Sakala

Pühapäeval lõppenud Viljandi kaasava eelarve hääletusel pälvis linnakodanike toetuse idee arendada 30 000 euroga Paala järve supluskohta.

Rannar Raba ja Kalju Kuusmiku esitatud idee kirjelduses seisab, et soojade ilmadega armastatakse Paala järves ujumas käia, kuid rahvarikastel aegadel on see paraku võrdlemisi ebamugav, sest kitsas sissemineku koht on nii suuri kui väikeseid suplejaid tihedalt täis. Idee esitajate sõnul muutuks koht tunduvalt kasutajasõbralikumaks, kui kaevata kaldaäärne kõrkjastik laiemalt lahti ja täita süvend liivaga.

Hiljemalt 30. novembril esitab Viljandi linnavalitsus hääletuse tulemused linnavolikogule kinnitamiseks. Kaasava eelarve reeglite järgi viiakse idee täide 2016. aasta jooksul.

Kokku osales hääletusel 749 inimest, kes andsid kokku 1079 häält. Paala järve ranna korrastamise idee sai sealjuures 305 toetushäält. Eelmisel aastal oli hääletajaid 626 ning toona anti 1090 häält. Võitjaks osutunud Uueveski trepi korrastamise idee kogus siis 273 inimese toetuse.

Viljandi linna 2016. aasta kaasava eelarve hääletuse tulemused:
1. Paala järve ranna korrastamine/arendamine – 305
2. Viljandi Kesklinna kooli korvpalliväljaku muutmine multifunktsionaalseks pallimänguväljakuks – 218
3. Lastepargi renoveerimine – 155
4. Ranna spordiväljakute korrastamine – 94
5. Välijõusaal Valuoja orgu – Viljandi hoolib tervisest – 89
6. Männimäe mänguväljaku renoveerimine – 71
7. Kõrgete kõnnitee äärekivide kaldu lõikamine lõikumiskohal sõiduteega – 56
8. Valuoja oru ringteed ühendav kergliiklustee – 50
9. Armumaasikas – 31
10. Kirikumäe teerajad ja Anton Irve mälestuskivi ümbruse renoveerimine – 10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles