Tänavaküsitlus: kas Pariisi rünnakud panevad teid oma turvalisuse pärast muretsema?

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Lehtpuu
Enn Lehtpuu Foto: Marko Saarm

Sakala uuris inimestelt, kas Pariisi rünnakud panevad neid oma turvalisuse pärast muretsema.

Enn Lehtpuu
Enn Lehtpuu Foto: Marko Saarm

Enn Lehtpuu,
endine õpetaja Paidest

Ei, eriti ei pane. Arvan, et Eestis pole veel põhjust väga ärevust tunda, siin rahulikus Viljandis kindlasti mitte. Aga muidugi maailm ei saa rahulik olla.

Lugesin täna Mihhail Lotmani blogi, kus ta kirjutas sellest teemast veidi teises valguses. Ta leidis, et maailm ei pea ISIS-ele hakkama välja mõtlema karistust, vaid seda tuleks lahendada mingite muude meetoditega. Näiteks peaksid moslemid hakkama ise terroriste kuidagi korrale kutsuma.

Ervin Kiigemägi
Ervin Kiigemägi Foto: Marko Saarm

Ervin Kiigemägi,
ettevõtja

Praegu veel ei tunne end ohustatuna. Praegu jäävad ärevad sündmused Eestist ehk veidi kaugele, aga tulevikku silmas pidades tuleb selle peale kindlasti mõelda.

Kristi Mäeorg
Kristi Mäeorg Foto: Marko Saarm

Kristi Mäeorg,
klienditeenindaja

Hirmu ma tegelikult veel ei tunne. See oli muidugi äärmiselt kahetsusväärne, et inimesed selliseid hirmsaid asju korda saadavad. Preagusel hetkel ma tunnen end Eestis küll turvaliselt, aga me ei või iial teada, mida tulevik toob.

Ene Suigusaar
Ene Suigusaar Foto: Margko Saarm

Ene Suigusaar,
lapsega kodune

Pariisi sündmused puudutavad kogu Euroopat, aga kui suur on tõenäosus, et selline asi Eestis võiks juhtuda, ma ei oska öelda. Kindlasti see puudutab ka eestlasi, sest meie inimesed reisivad päris palju. Eks ikka häirib ja teeb murelikuks.

Rein Luts
Rein Luts Foto: Marko Saarm

Rein Luts,
pensionär

Ohustatuna ma ennast just ei tunne, aga maailmas toimuvast olen ma häiritud kindlasti. Näen, et see on suuresti seotud pagulaste liikumisega. Usun, et kui Eestisse tuleb pagulasi nii tuhande või poole tuhande ringis ja neile tehakse korralik taustakontroll, suudavad nad meie ühiskonda siiski sulanduda ja otsest terrorismiohtu me kartma ei peaks.

Laivi Kuus
Laivi Kuus Foto: Marko Saarm

Laivi Kuus,
meditsiinitöötaja Võrust

Jah, muidugi on hirm ja miks arvata, et sarnased terrorirünnakud meist kauge kaarega mööda lähevad. Mida selle vastu teha, ma ei oska öelda, aga kindlasti oli Pariisis juhtunu üks kole tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles