Eesti Energia kutsub energiasäästu nippe jagama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Marko Saarm / Sakala

25. novembrini ootab Eesti Energia nutikaid lühivideoid sellest, kuidas kodumajapidamises või vabal ajal energiat kokku hoida ja targalt tarbida. Leidlikud ideed avaldatakse Eesti Energia Facebooki lehel ning populaarsemate ideede pakkujaid ja jagajaid premeeritakse kahe nutitelefoniga.

Novembrikuu jahedad sügisilmad tähistavad traditsiooniliselt suurema energiatarbimise ja kõrgemate energiaarvete perioodi algust. Eesti Energia kodukliendi ärijuhi Taavi Pungase sõnul ongi videokonkursi eesmärk panna inimesi taas kokkuhoidlikumale ja nutikamale tarbimisele mõtlema ning leidma ja teistega jagama lihtsaid koduseid nippe energia säästmiseks.

Pungase sõnul on nutika energiatarbimise trend üha enam hoogu võtmas. Näiteks jälgib oma elektritarbimist e-teeninduses igakuiselt üle 25 000 kliendi ning Eesti Energia mobiiliäpi kasutajate hulk on aasta algusest kolmekordistunud ning on jõudnud 22 000 kliendini.

«Selleks, et teadliku energiatarbimise põhimõtet ja sellest tulenevat kulude kokkuhoidu inimestele paremini teadvustada, otsustasime tänavu kutsuda hoopis energiatarbijaid endid teistega kasulikke nippe ja nõuandeid jagama. Meie eesmärk on kummutada müüte, et energiat pole kodus tegelikult võimalik kokku hoida või et see nõuab kalleid erilahendusi,» rääkis Pungas.

Eesti Energia nutika energiatarbimise videokonkursil osalemiseks tuleb saata lühivideo oma nipist hiljemalt 25. novembriks aadressile kokkuhoid@energia.ee. Saadetud videod laetakse Eesti Energia Facebooki lehele, kus selgub ka populaarseim video. Parima video autorile ja ühele videote jagajale kingib Eesti Energia auhinnaks iPhone 6s nutitelefoni, mille abil saab samuti äpist oma energiatarbimist jälgida ja analüüsida.

Vaata nutika tarbimise üleskutsevideot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles