Pühadekaubast mööda kiigates tekib ikkagi piparkoogiisu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullu pandi Viljandi Tarbijate Ühistu kauplustes jõulukaubad välja novembri algul, siis tänavu saabusid esimesed tooted juba oktoobri lõpul. Kõige rohkem on senini ostetud piparkooke.
Kui mullu pandi Viljandi Tarbijate Ühistu kauplustes jõulukaubad välja novembri algul, siis tänavu saabusid esimesed tooted juba oktoobri lõpul. Kõige rohkem on senini ostetud piparkooke. Foto: Marko Saarm

Ehkki esimesi jõulukaupu võis Viljandi poodides silmata juba enne oktoobri keskpaika ja suuremad väljapanekuletid ahvatlevad kireva pühadekaubaga möödunud kuu lõpust, ei kiputa neid veel suure hurraaga ostma. 

Kui üks kolmeaastane poiss hiljuti poes jõulukalendri poole viipas, rääkis ema talle, et selle toovad päkapikud. Küll on aga ostukorvi jõudnud küpsiste asemel paar pakki piparkooke. 

Just piparkookide peale on veel jupp maad enne jõule maias ka osaühingu Tantsivad Mulgid perenaise Maarja Vildo viieaastane tütar. «Ta meil väga magusasööja ei olegi, aga talle on hästi tähtis piparkoogitainast osta, et kodus nädalavahetusel piparkooke teha,» ütles ema ja märkis, et ka glasuure vaatab laps küll. «Ja muidugi on vaja jõulukalender varsti ära osta.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles