Nädala muutus. Vangerdus akadeemias

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Sel sügisel sai Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia uue juhi. Ja mitte ainult uue, vaid seninägematu. Väikses Viljandis asus kõrgkooli tüürima hispaanlane Iñaki Sandoval.

Täielik verevahetus organisatsioonile enamasti hea ei ole, samas vajab iga juht temaga kokku kõlavat meeskonda. Nii kaasnevad juhivahetusega peaaegu paratamatult muudatused alluvate hulgas. Mõni neist jõudis kolmapäevase Sakala vahendusel ka avalikkuse ette. 

Sandovali selgitustest jääb veidi arusaamatuks, kas senise õppedirektori Harry Illaku lahkumine tuleneb eeskätt Tartu ülikooli struktuurimuudatustest või vajadusest akadeemia tööd sisuliselt ümber korraldada. Mõeldes aga, et täiskoormusega ametis olnud õppedirektori koht liidetakse seni 0,75-koormuselise arengudirektori kohaga, mitte vastupidi, näib põhjus olevat ka selles, et Sandoval ja Illak ei olnud sama rakendi traavlid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles