Paadunud optimist Wanzi on Viljandi Tuleviku tulevik

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirsti Kivestu

Kust meie jalgpallilootuste peatreener Aivar Lillevere oma hüüdnime Wanzi sai, ei tea täpselt keegi. Küll aga on kõik tema sõbrad ja kolleegid kindlad selles, et kui keegi Tuleviku klubi taas meistriliigasse võib viia, siis just selline järjekindel fanaatik nagu tema.

Hüüdnimi seisab legendaarse treeneri pildi kõrval ka klubi ametlikul kodulehel ning mitu sõpra ja kolleegi ütleb naljatamisi, et paljud inimesed, kes Lilleverega iga päev suhtlevad ja asju ajavad, tema pärisnime ei teagi. Muide, ka Tarmo Rüütli telefoniraamatus on endise kolleegi rea peal kirjas nimi Wanzi. Kindlasti aga leiab Lillevere täisnime peale passi näiteks rahvusvaheliselt Pro-litsentsilt, mis lubaks tal treenida ükskõik, millist maailma profivõistkonda.

1962. aasta 23. jaanuaril Põltsamaal sündinud Aivar Lillevere sai spordipisiku verre juba põrssapõlves. Jalkatrennid haarasid suure osa tema vaba aega viiendast klassist peale. Nooruspõlves oli üks tema mõttekaaslasi Dzintar Klavan. Jajah, sellesama kuulsa Ragnar Klavani isa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles