Kondase keskuses avatakse mälestusnäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskus Viljandis Pikk tänav 8 on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 10—17.
Kondase keskus Viljandis Pikk tänav 8 on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 10—17. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval kell 15 avatakse Viljandis Kondase keskuses Matti Miliuse mälestusnäitus.

10. novembril täitunuks legendaarsel kunstikollektsionääril 70 aastat. Paraku lõppesid tema elupäevad enne suuri pidustusi. 

Kondase keskuse juhtaja Gregor Taul kõneles, et veel eelmisel kevadel käis reibas Milius Viljandis vaatamas Margus Punabi kogu põhjal koostatud nõukogude perioodi avangardkunsti väljapanekut ning teatas, et soovib tuleval sügisel seal avada oma kogu ülevaatenäituse.

«Broneerisime selleks kõik ajutiste näituste pinnad. Läks aga teisiti,» tõdes Taul.

Keskuse juhataja sõnul paljud võib-olla ei teagi, et Matti Milius on keskerihariduse omandanud Viljandis: ta lõpetas 1969. aastal kaugõppes siinses kultuurharidustöö koolis raamatukogunduse eriala.

Näitusel on eksponeeritud Tiiu Kirsipuu, Ilmar Kruusamäe ja Aapo Puki portreesid Miliusest ning taieseid, mis algselt Miliuse kogusse kuulusid, autoriteks Irina Nahova, Svetlana Kopystianska, Maija Tabaka, Gleb Bogomolov, Sergei Dobrodvorski, Andrus Kasemaa, Eduard Šteinberg, Rein Tammik, Peeter Urbla ja Valeri Vinogradov.

Näitusel jookseb Peeter Urbla autorifilm Matti Miliusest «Inimene künkal» ning kõlavad katkendid raadioeetris olnud portreesaadetest.

Väljapanek jääb avatuks 13. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles