Viljandi gümnaasium võõrustab koolide teadusteatrite festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadushuvilised koolinoored kogunevad  taas Viljandisse Eesti koolide teadusteatrite festivalile. Pilt on tehtud mullu, kui üritus sai teoks esimest korda.

ELMO RIIG/SAKALA
Teadushuvilised koolinoored kogunevad taas Viljandisse Eesti koolide teadusteatrite festivalile. Pilt on tehtud mullu, kui üritus sai teoks esimest korda. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel ja laupäeval peetakse Viljandi gümnaasiumis teist Eesti koolide teadusteatrite festivali, millel teeb kaasa üheksa meeskonda seitsmest Eesti koolist.

Kahe päeva jooksul annavad teadusteatrid igaüks ühe põhietenduse, mida hindavad pealtvaatajad ja žürii. Teisel päeval on osalejatele õpikojad ning seejärel tuleb segameeskondades lahendada üllatusülesanne teadusetendusena. Festival lõpeb laupäeva pealelõunal.

Festivali idee autori, Viljandi gümnaasiumi keemiaõpetaja Ave Vitsuti ütlemist mööda toovad koolide teadusteatrid loodusteaduste juurde eri andekuse ja huvidega noori.

Etendusi hindab esinduslik žürii, mille liikmed esindavad Eesti Teadusagentuuri, Ahhaa teaduskeskust, Eesti füüsika seltsi ja Eesti keemiaõpetajate liitu. Festivalile on soovinud pealtvaatajaks tulla koolid, kus pole veel oma teadusteatrit, et nende õpilased saaksid innustust selle loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles