Ettevõtjate ellu kutsutud koolitus ületab Viljandimaa piirid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Akna ja Ukse projektukse tootmisjuht Eero Rebane osales koolitusel ning ta jagab oma teadmisi höövlioperaator Boris Petrauskasega.
Viljandi Akna ja Ukse projektukse tootmisjuht Eero Rebane osales koolitusel ning ta jagab oma teadmisi höövlioperaator Boris Petrauskasega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi ettevõtjate algatusel saavad tootmisjuhid juba teist aastat täiendusõpet ning samasugust tarkust plaanitakse jagama hakata ka mujal Lõuna-Eestis. 

Üks tootmisjuhtide täienduskoolituse eestvedajaid, aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juht Rain Hüva ütles, et kursuse järele oli vajadus, sest tootmisjuhte pole kusagilt võtta ning oma inimesi lihtsalt pidi edasi koolitama. Lisaks kuulusid algatajate hulka aktsiaseltsid Viljandi Metall ja Nuia PMT ning osaühingud Puidukoda ja Sveba-Dahlen Baltic. Need ettevõtted koolitavad ka kõige rohkem inimesi. 

Ettevõtluskõrgkooli Mainor Viljandi õppekeskuse õppekorralduse juhi ja kursuse läbiviija Markus Steini sõnul selgus ettevõtjatega vajakajäämiste üle arutledes, et just tegutsevad tootmisjuhid vajavad lisateadmisi. Eelmisel aastal oli esimesel täienduskoolitusel 12 osalejat, kuid tänavu alustas juba 19 õppurit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles