Anttila lõpetas tegevuse ka veebis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anttila logo kadus bussijaama seinalt kolm nädalat tagasi.
Anttila logo kadus bussijaama seinalt kolm nädalat tagasi. Foto: Kris Süld / Sakala

Oktoobri keskel pani postimüügikaubamaja Anttila kinni oma esinduspoe Viljandis ning novembri algul sulges  ka veebilehe. Tellimusi ei saanud selle kaudu esitada juba paar kuud.

Eelmisel sajandil omanikele head kasumit toonud Soome postimüügifirma Anttila sattus sel kümnendil majanduslikesse raskustesse. Viimastel aastatel suutis see kasumit teenida küll Eestis, kuid oma põhiturul ehk Soomes töötas kahjumiga.

Tänavu kevadel müüs postimüügifirma omanik, Soome suurim jaekaubanduskett Kesko Anttila OY maha Saksa investeerimisfirmale 4K Invest ning augustis tuli teade, et Anttila likvideeritakse.

Viljandi bussijaamas asuv kauplus tegutses oktoobri keskpaigani, kuid viimased poolteist kuud oli see väga tühi, sest uut kaupa juurde ei toodud. 15. oktoobril müüdi maha viimane poodi jäänud ese ja uksed suleti.

Postimüügifirma koduleht nägi augusti keskpaigast alates välja küll selline nagu varem, kuid tellimusi esitada ei saanud. Sellekohast hoiatust lehel ei olnud.

4K Investi sakslasest esindaja Arno-Christian Schuster, kelle juurde on Sakalat täpsemate kommentaaride saamiseks juhatatud, on osutunud raskesti tabatavaks. Nendel kordadel, mil on õnnestunud ta telefonitoru otsa saada, on Schuster palunud küsimused kirjalikult saata, kuid vastuseid pole seni laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles