Viljandi linna rahaline panus koolidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Katrin Mändmaa sõnul lasub Viljandi linnal kohustus maksta kinni oma koolide tegevuskulud ning toetada neid koole, kus linnaregistris olevad lapsed õpivad. Seda toetust kutsutakse kohamaksuks. Kohamaksu piirmäär on 2015. aastal 91 eurot kuus lapse kohta. Kohamaksu suurus võib aga iga kuu kooliti muutuda, sest see arvutatakse välja tegelike tegevuskulude põhjal ja kogusumma jagatakse koolis käivate laste arvuga. See tähendab üldjuhul, et mida väiksemad on majanduskulud ja mida rohkem on koolis õpilasi, seda väiksem tuleb kohamaks õpilase kohta.  

Oja koolile ja Viljandi vabale waldorfkoolile maksab linn iga seal käiva lapse kohta kuus 91 eurot. Oja koolis käib praegu kolm linnalast ja see tähendab linnale igakuist 273-eurost väljaminekut, vabas waldorfkoolis on linnalapsi 42, nii et linn maksab iga kuu koolile 3822 eurot.

Jaagu lasteaias-põhikoolis käib kolm erivajadusega linnalast ja nemad saavad linnalt vajadust mööda ligi 300 eurot kuus. Linn toetab kohamaksu näol erikooli ligi 1000 euroga kuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles