Aasta isa Kalevi Kaur: vanematest peavad lugu pidama lapsed

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Kaur on nelja lapse isa ja neljakordne vanaisa. Kui ta pühapäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis autasu vastu oli võtnud ja kõne pidanud, jooksid lapselapsed talle riburada pidi lilli viima ja teda kallistama.
Kalevi Kaur on nelja lapse isa ja neljakordne vanaisa. Kui ta pühapäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis autasu vastu oli võtnud ja kõne pidanud, jooksid lapselapsed talle riburada pidi lilli viima ja teda kallistama. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti naisliit valis aasta isaks üle 20 aasta Kolga-Jaani valda juhtinud Kalevi Kauri. Nelja lapse isa ja neljakordne vanaisa ütleb, et pärast tema hiljutist tagandamist omavalitsusjuhi kohalt mõjus niisugune tunnustus eriti kosutavalt.

Viljandimaa staažikaim omavalitsusjuht on põhitöö kõrvalt täitnud mitmesuguseid muid kohustusi ja ühiskondlikke rolle. Ta on 1992. aastast kuulunud Viljandimaa omavalitsuste liidu juhatusse ning olnud kahel perioodil selle esimees. Kaur oli üks neist, kes lõid viis aastat tagasi elukutselise päästekomando sulgemise järel tuletõrjeseltsi ning on selle tegevuses agaralt osalenud. Ta on olnud algusest peale tegev Kolga-Jaani Lions-klubis ja on Leie jahiseltsi esimees. Laste sõnul on nende isa leidnud paljudest tegemistest hoolimata alati aega pere jaoks.

54-aastasel Kalevi Kauril ja tema naisel Üllel on neli last. 34-aastane Meelis on kaitseväes õhuväe ohvitser, 32-aastane Maris töötab Kolga-Jaani põhikoolis eripedagoogina, 27-aastane Maarja tegeleb samuti lastega, olles Tallinnas Pirita lasteaias õpetaja, ning 14-aastane Maria käib Kolga-Jaani põhikooli üheksandas klassis. Kalevil ja Üllel on neli lapselast: Kaisa, Liise, Kerttu ja Karolin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles