Päri toonekurg noolib toitu pehmes sügises

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päri külas bensiinijaama vastas põldudel jalutab juba mitmendat nädalat valge-toonekurg. Kohalikud on mures, et lind jääb äralennuga liiga hilja peale ja külma kätte.
Päri külas bensiinijaama vastas põldudel jalutab juba mitmendat nädalat valge-toonekurg. Kohalikud on mures, et lind jääb äralennuga liiga hilja peale ja külma kätte. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi kured seadsid noka lõuna poole juba kaks kuud tagasi ja oktoobri keskel läksid Eestist ka luiged, ennustades rahvatarkuse järgi lume tulekut, jalutab Päril põllu peal endiselt üks toonekurg.

«Ta oli taimeaeda ka läinud, aga enamasti on ikka põllu peal,» teadis rääkida Päri Äri müüja Viivi Karelin. Oma silmaga ta toda valge-toonekurge näinud ei ole, aga inimesed on temast rääkinud viimased kolm nädalat.

«Ju ta siis natuke lennata ikka saab, kui oli seal aias ja siis jälle teispool aeda,» lausus ta ja lisas, et lind oleks tarvis kuhugi varjupaika saata, muidu ta külmub ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles