Kadri Simson: Keskerakond on Ühtse Venemaaga kontakti kaotanud

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson kandideerib 29. novembril Edgar Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks.
Kadri Simson kandideerib 29. novembril Edgar Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks. Foto: Erik Prozes / Postimees

29. novembril peetaval kongressil Edgar Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks kandideeriv Kadri Simson annab teisipäevases Sakalas ilmuvas intervjuus mõista, et koostöölepe Vladimir Putini parteiga Ühtne Venemaa (Единая Россия) on praegu üksnes formaalne ning tegelikult ei ole kahe poliitilise jõu vahel juba mõnda aega mingit läbikäimist.

Muu hulgas väidab Simson, et 2004. aastal kannustas venelastega läbirääkimisi pidanud Ain Seppik oma kaaslasi Putini parteiga lepingut sõlmima veendumuses, et vastasel juhul teeb seda nende asemel Res Publica, kes toona eesotsas Juhan Partsiga riiki juhtis.

«See leping oli toonastes oludes igati sobilik, sest Eesti nägi Venemaad olulise turu ja partnerina. Meie delegatsioonid käisid Ühtse Venemaa kongressidel ja nende esindajad külastasid mõne korra meid. Aga viimastel aastatel pole enam koostööd olnud,» ütleb Simson.

Muu hulgas väidab Simson end teadvat vähemalt üht keskerakondlast, kes kavatseb eelseisval kongressil hääletusele panna koostööleppe lõpetamise küsimuse.

Lisaks räägib Simson pikemas usutluses sellest, kuidas Heimar Lenk talle esimeheks kandideerimise pärast halvasti ütles, aga ka sellest, kuidas ta kavatseb juhiks saades Priit Toobali asemel uue inimese peasekretäriks panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles