Lapsed koguvad usinalt küünlaümbriseid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele mõeldud alumiiniumist teeküünlaümbriste kogumisaktsioon on sel aastal püstitanud osalejate arvu poolest rekordi.
Lastele mõeldud alumiiniumist teeküünlaümbriste kogumisaktsioon on sel aastal püstitanud osalejate arvu poolest rekordi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lastele mõeldud alumiiniumist teeküünlaümbriste kogumisaktsioon «Küünlaümbriste jaht» on sel aastal püstitanud osalejate arvu poolest rekordi. Kui mullu kogusid küünlaümbriseid Eestis ligemale 6500 last, siis sel hooajal on ühe kuuga registreerunud juba 11 000 last.

Vilgas teeküünklaümbriste kogumine saab üha suuremat hoogu ning osalejate registreerimine kestab veel 31. jaanuarini.

Kampaania eestvedaja ja Kuusakoski brändijuht Mari-Liis Kallismaa kutsus kõiki koolide klasse ja lasteaiarühmi, kes veel ei ole oma osalemisest teatanud, seda kindlasti tegema. «Peagi on käes ka jõuluaeg, mil küünlaümbriseid tekib peredes keskmisest rohkem,» lausus ta.

Kui eelmisel hooajal võttis kampaaniast osa 220 koosseisu üle Eesti, siis praeguseks on oma osalusest teatanud üle 500 klassi või lasteaiarühma.

Eelmisel aastal koguti üle 1,4 miljoni teeküünlaümbrise ja uus rekordarv osalejaid annab alust loota, et käesoleval hooajal kogutakse neid veelgi rohkem.

«Teeküünlaümbriseid tekib Eestis ühe aasta jooksul umbes 15 miljonit tükki. Praegu satub enamik neist tavaprügi hulka. Kutsume lapsi üles rääkima oma peres, sugulaste ja sõprade ringis, kuidas on õige taaskasutavaid teeküünlaümbriseid käidelda ja milleks on selline kogumiskampaania hea,» ütles Kuusakoski juhatuse esimees Kuldar Suits.

«Küünlaümbriste jahile» saab registreeruda Kuusakoski kodulehel või e-posti teel kampaania@kuusakoski.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles